LIVE

Vrei aer curat? Vrei să te relaxezi? Hai la munte! Te așteptăm la noi!

Sezonul de ski 2023-2024 a ajuns la final. Te aşteptăm din nou pe pârtie, la ski, în sezonul 2024 – 2025!

Noi suntem aici și te așteptăm la aer curat, relaxare și peisaje care îți taie respirația. Uită de agitația din oraș și vino la noi, la telescaun. Poți face câte drumuri vrei cu telescaunul, iar mai apoi te poți odihni la baza pârtiei, la Sky Bar Tiffany. Statiunea turistica Paltinis, aflata pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel, la numai 32 km distanta de Municipiul Sibiu este cea mai veche statiune situata la cea mai mare altitudine (1442 m) din Romania si dispune de oferte de cazare in hoteluri sau vile si mijloace de transport pe cablu. Statiunea Paltinis este una dintre variantele preferate de multi turisti, pasionati ai sporturilor de iarna sau a plimbarilor in aer liber, in a petrece un weekend in aceasta locatie, vizand printre altele de la Rezervatia Iezerele Cindrelului pana la faimoasele lacuri glaciare. Odata ajunsi la Paltinis, turistii pot schia in sezonul de iarna, sa exploreze traseele impadurite din apropiere pe rutele destinate special sau sa admire privelistea naturala deosebita a zonei. Se pot efectua drumetii la Poiana Oncesti, Vf. Oncesti, Stana Gaujoara si Poiana Lupilor. Dacă tot ati ajuns la Paltinis, trebuie neaparat sa vizitati Schitul si Casa memoriala Constantin Noica, poet, scriitor, eseist si publicist, ce a lasat o mostenire culturala deosebita, valorificata de multi scriitori care i-a urmat. Schitul Paltinis are o Bisericuta cu Hramul “Schimbarea la Fata a Domnului”.  Biserica este o ctitorie a mitropolitului Nicolae Balan. Din punct de vedere arhitectural schitul pastreaza din stilul transilvanean. Biserica a fost ridicata de mesteri din Rasinari, si este acoperita cu sindrila. In interiorul bisericii se afla o veche icoana a Cuvioasei Paraschieva datand de la inceputul anilor 1900. Statiunea Paltinis a fost creata de Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor – SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) in anul 1894 fiind cea mai veche statiune montana din Romania. Datorita climatului montan, cu aerul ozonat, statiunea Paltinis este indicata pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, hipertiroidie benigna, suprasolicitarii fizice si intelectuale, anemiilor secundare si dereglarilor de crestere la copii, dereglerilor pleuropulmonare si bolilor endocrine. Temperatura medie anuala este de +4 grade Celsius (media lunii iulie este de 12 grade C, iar a lunii ianuarie de – 6 grade C). Ploile sunt frecvente, dar de scurta durata, iar stratul de zapada este prezent 120 zile pe an. Un fenomen meteorologic des intalnit in statiunea Paltinis este inversiunea temperaturii. Conditiile de schi sunt excelente incepand din decembrie si pana in aprilie. Partiile din statiune sunt accesibile pentru toti amatorii sporturilor de iarna. Din nucleul initial de vile statiunea conserva Casa turistilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) si inca o vila, toate declarate monumente istorice. Telescaunul Paltinis – face legatura cu varful Oncesti situat la altitudinea de 1.713 m si are o lungime de 1.052 m.

Posibilitati de agrement:

  • vizitarea casei memoriale si mormantul filosofului Constantin Noica, complexul  La Schit,  Releul de televiziune
  • drumetii la Poiana Oncesti, Vf. Oncesti, Stana Gaujoara, Poiana Lupilor, Rezervatia Iezerului Cindrelului
  • excursii pe urmatoarele trasee:
    • Paltinis – Rasinari – Sibiu – Marginimea Sibiului – Alba Iulia – Paltinis
    • Paltinis – Statiunea Ocna Sibiului – Paltinis
    • Paltinis – Sibiu – Avrig – Cartisoara – Balea – Lac Balea – Cascada – Transfagarasanul – Curtea de Arges – Paltinis
  • Cea mai veche și cea mai înaltă stațiune turistică montană din țară, Păltinișul, 1450 m altitudine, se află la 4-5 ore de mers de cel mai înalt vârf (Cindrel, 2244 m) care conferă numele întregului masiv. Se deschid de aici poteci turistice marcate adiacente marcajului crestei principale (bandă roșie) dintre orașul Cisnădie și cabana Oașa, de pe malul lacului omonim din Valea Frumoasei. În stațiune sunt zone schiabile dotate cu mijloace de transport pe cablu, numeroase cabane, pensiuni, hoteluri și variate mijloace de agrement. O șosea modernizată, permanent deschisă, leagă stațiunea de municipiul Sibiu iar pe un drum județean nemodernizat (DJ106 N) se poate ajunge, prin Șaua Șteflești (1725 m), la Tărtărău şi pe cea mai spectaculoasă şosea alpină, Transalpina.
  • Păşunile întinse, pădurile bogate şi izvoarele din Cindrel au dus la apariţia a numeroase stâne. Astfel, o drumeţie în Cindrel este o ocazie de a descoperi un peisaj fascinant, dar şi o bună ocazie de a cunoaşte viaţa pastorală ancestrală bine păstrată a localnicilor.